Ingredienser

  • 2 dl skårne eller knækkede rugkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 6½ dl vand
  • 10 gram gær
  • 1½ dl kærnemælk eller yoghurt
  • 1½ tsk salt
  • 4½ dl grahamsspeltmel eller grahamsmel
  • 6½ dl hvedemel
  • 4 spsk solsikkekerner

Tilberedning

Kom den skårne rug og hørfrø i en gryde sammen med 5 dl vand. Kog det op. Lad det småkoge ved lav varme i 3-4 minutter under omrøring. Tag gryden fra varmen og lad blandingen afkøle ½ time, til det er lunkent. Rør 1½ dl vand i. Rør gæren ud i blandingen. Kom kærnemælk, salt, grahamsspeltmel og hvedemel i. Ælt dejen smidig.

Lad dejen hæve tildækket i 3 timer. Form 20 boller. Pensl dem med sammenpisket æg. Drys bollerne med grofthakkede solsikkekerner. Bag bollerne ved 225 grader i ca. 25 minutter.

 

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. stk: 700 kJ (170 kcal). Kulhydrat 31 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 0,4 g. Fedtenergi 14%. Fibre 5 g pr. 100 g bolle